PERSOONLIJK, VERTROUWD & DOELTREFFEND

Informatie van klanten, relaties en kennissen vastleggen

Inleiding

Grotere bedrijven maken allemaal gebruik van een CRM systeem. Dat staat voor Customer Relation Management. Het is software waar een bedrijf met zeer uitgebreide mogelijkheden alles in kan verwerken wat belangrijk is om te onthouden en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Er zijn enorm veel aanbieders van CRM-software op de markt. De één nog uitgebreider dan de ander.

ZZP’ers of ondernemers met weinig contacten gebruiken vrijwel nooit een CRM systeem. Vaak zijn de kosten te hoog en de mogelijkheden te uitgebreid om er op een praktische manier gebruik van te maken.

Gemiste kans

Dat de focus van CRM software leveranciers op een andere doelgroep dan ZZP’ers ligt is logisch. Een ZZP’er is namelijk niet te vangen in een hokje. Ze zijn er in allerlei soorten met uiteenlopende behoefte. Daarnaast is een ZZP’er binnen het bedrijf alleen. Dat betekent één gebruiker en dus weinig omzet om aan te verdienen.

Precies deze redenen zijn voor veel leveranciers het struikelblok om echt specifiek in te spelen op de behoefte van deze doelgroep. Dat betekent echter niet dat een CRM systeem oninteressant is voor een ZZP’er.

“Je kunt je hoofd verlichten door wat je normaal probeert te onthouden nu ergens anders opslaat.”

De reden dat CRM systemen bestaan is omdat we simpelweg onmogelijk alles kunnen onthouden. Denk aan zaken als contactgegevens, notities van gesprekken of taken die je nog moet uitvoeren. Bij een groot bedrijf is er natuurlijk heel veel in omloop, maar daar is ook meer personeel beschikbaar om daar iets mee te doen. Waarom zou iemand die alles alleen doet dan geen CRM gebruiken?

Simpel en effectief

Wij roepen als bedrijf dat wij voor iedere ondernemer het ondernemersleven aangenamer en makkelijker maken, dat betekent natuurlijk dat we dan na moeten denken over het bieden van een CRM functionaliteit voor ZZP’ers.

Het belangrijkste dat wij hebben gedaan is luisteren naar de behoefte van de potentiële gebruiker. Op basis van die informatie hebben we geprobeerd een stukje software te ontwikkelen dat voor zoveel mogelijk ZZP’ers past bij de behoefte.

Uitkomst is een simpel maar uiterst effectief relatiebeheer systeem. Je registreert daar personen met de mogelijkheid om die te koppelen aan een bedrijf. Per persoon kun je contactnotities vastleggen. Ook kun je voor jezelf taken aanmaken en is er een mogelijkheid om bijzondere herinnering te noteren. Dankzij de verwerkte techniek wordt je op de juiste momenten herinnert aan zaken die op dat moment voor jou relevant zijn.

Hoge kosten? Natuurlijk niet!

Relaties kunnen beheren zien wij als een stukje service dat jouw ondernemersleven aangenamer en makkelijker maakt. Het maakt dus simpelweg onderdeel uit van onze dienstverlening. Iedereen die kan inloggen in zijn of haar persoonlijke omgeving kan er gebruik van maken.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en of werking van de relatiebeheer functionaliteit dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Stap 1 van 2

Aanmelden bij VoordeBaas

Wij vullen automatisch gegevens voor je in. Start met je bedrijfsnaam of KVK nummer in te vullen.