PERSOONLIJK, VERTROUWD & DOELTREFFEND

Wanneer is iets goedkoop?

Inleiding

Ongetwijfeld heb je weleens van ‘goedkoop is duurkoop’ gehoord. Vrij vertaald betekent het zoveel als dat wanneer je ergens heel weinig voor betaalt het uiteindelijk toch duur uit kan pakken als de kwaliteit slecht is.

Uiteindelijk wilt niemand teveel betalen, maar wanneer doe je dat?

Beslis op kwaliteit

Iedere dag wordt aan VoordeBaas adviseurs gevraagd om advies te geven bij het aanschaffen van producten of diensten. Er is immers altijd wat te kiezen en dat geeft in een bepaalde mate keuzestress.

Als consument en ook als ondernemer wil je nooit teveel betalen en kun je iedere euro maar één keer uitgeven. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat je onnodig teveel betaalt.

De belangrijkste vraag die wij altijd stellen aan ondernemers is welke behoefte aan kwaliteit er is. Over een product als gas & stroom kun je misschien roepen dat dit voor iedereen hetzelfde is, maar hecht je dan waarde aan service en communicatie? Of wanneer je kijkt naar de bereikbaarheid van je mobiele telefoon. Uit onderzoek blijkt dat veel providers dicht bij elkaar liggen qua bereikbaarheid, maar is dat het enige dat voor jou bepalend is.

“Iets langer nadenken of juist even overleggen maken het verschil tussen een prettig en balend gevoel bij het aanschaffen van een product of dienst.”

Jij moet tevreden zijn

In plaats van kritisch te kijken naar de prijs kun je in eerste instantie beter kritisch kijken naar de kwaliteitseisen waarvan jij vindt dat een product of dienst aan moet voldoen.

Voor hetgeen dat voor jou echt belangrijk is daar kun je de beste prijs bij zoeken. Op die manier voorkom je dat je achteraf een goedkoop product koopt dat later onvoldoende voldoet aan jouw wensen. Tevens voorkom je daarmee dat je het gevoel hebt dat je ergens teveel voor hebt betaald, omdat je hebt gekozen voor de beste prijs voor iets dat voldoet aan jouw minimale kwaliteitseisen.

Beoordelen of je reëel bent?

Wat mag je nu eigenlijk eisen van een product of dienst. Of wat probeert een leverancier van een product of dienst groter te maken dan dat het eigenlijk is?

Dit zijn precies zaken waar wij ondernemers in proberen te adviseren op basis van hun persoonlijke situatie. Sta je dus op het punt om iets aan te schaffen of wil je ergens op besparen, bespreek dan met ons welk aanbod het beste bij jou past. Het gaat om een prettige lange termijn relatie met jou als ondernemer. Hoge commissie van een leverancier is daarom voor ons veel minder relevant dan voor andere partijen.

Neem je contact met ons op?

Stap 1 van 2

Aanmelden bij VoordeBaas

Wij vullen automatisch gegevens voor je in. Start met je bedrijfsnaam of KVK nummer in te vullen.